Actualitate

Ne pregătim pentru un război GLOBAL. Aşa-zisul război pentru resurse

Încă în februarie 2013, şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, declarase că urmează un nou război global de amploare, a spus expertul militar rus Pavel Felgengauer.

"Aşa-zisul război pentru resurse. Undeva după 2025 sau 2030, o catastrofă totală se va întâmpla, va fi o penurie groaznică de resurse naturale: petrol, gaze, apă etc. Ca urmare, va începe un război global sau o serie de conflicte regionale, în care ţările şi popoarele vor lupta pentru resurse. Se aşteaptă ca asupra Rusiei să se năpustească din toate părţile, având în vedere teritoriul său imens, bogat în tot felul de resurse", a explicat Felghengauer teoria ce predomină în aceste zile la Kremlin.

În acest sens, Rusia a adoptat "un program de reînzestrare a armatei în valoare de multe trilioane de ruble în scopul reînarmării şi pregătirii pentru acest război", mai explică el. ‘Despre aceasta, Vladimir Putin vorbeşte destul de des. Americanii, chipurile, au pus la cale totul pentru a nu permite Rusiei să se pregătească de războaiele viitoare. De aceea, ei sunt astăzi principalii noştri adversari. Actualul regim ucrainean sau "regimul de la Kiev", aşa cum este numit la Moscova, este catalogat drept "marionetă" a Washingtonului", a afirmat Felgengauer în acelaşi interviu.

Referitor la proiectul "Novorossia", Felgengauer spune că Putin a primit diverse propuneri.

"Au încercat să-i demonstreze că Ucraina se va rupe în două şi, dacă o jumătate va dori să plece în Vest, cealaltă jumătate se va revolta şi va migra spre Est. Linia de demarcaţie trebuia să treacă undeva pe Nipru şi pe una din aceste jumătăţi se va putea construi Novorossia", afirmă el, adăugând că scopul Moscovei era de a nu admite influenţa Occidentului în Ucraina.

La ora actuală, "o îngheţare a conflictului în Donbas ar însemna că Ucraina rămâne în Occident, iar aceasta este inacceptabil" pentru Moscova, explică el, subliniind că orice încălcare a planurilor Rusiei "provoacă o mare furie la nivelul conducerii" ruse.

Felgengauer consideră, de asemenea, că în autoproclamatele "republici populare" Doneţk şi Lugansk, totul este pregătit pentru declanşarea unei ofensive de amploare şi probabilitatea unei campanii militare de amploare este mare.

În acelaşi timp, în opinia sa, Kremlinul ar dori o "nouă Ialta" şi împărţirea Ucrainei în două: partea de vest să fie sub controlul Occidentului, iar cea de est să fie sub control rusesc.

"Şi după cum Putin şi-a schimbat recent poziţia şi a recunoscut util Pactul Ribbentrop-Molotov, încheiat în 1939 de URSS şi Germania nazistă, se poate spune că şi-ar dori un Pact Molotov-Ribbentrop 2", a declarat expertul rus în interviul din Apostroph, subliniind că Moscova îşi doreşte foarte mult să se aşeze la masa tratativelor cu Occidentul pentru a pune harta pe masă şi a începe ‘împărţeala".
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *