Actualitate

NEWS ALERT / Kadîrov se RĂSCOALĂ împotriva lui Putin

 „De ce mass-media rusă tace? Dacă în Europa ceva este aruncat în aer, sunt uciși oameni, mass-media noastre curoajoase ies imediat în fata. Și când în 3 zile sunt ucise câteva mii de persoane, toți tac. Credeți că sunt mulțumit? Nu, desigur că nu. Sunt foarte nemulțumit „, a scris Kadîrov.

„Chiar dacă Rusia îi susține pe acei șeitani care comit crime, eu sunt împotriva poziției Rusiei. Am propria mea viziune, poziția mea „, a adăugat liderul cecenilor, care sustine ca în chestiunea Myanmar este mai aproape de poziția președintelui turc Erdogan, pe care îl sprijină.

„Sunt mai mult decât încrezător că astăzi nimeni nu va sprijini pe ucigași și violatori, dar există anumite nuanțe de ordine publică, așa că trebuie să înțelegem legătura cu ceea ce se întâmplă și cum se comportă oamenii de stat și politicieni“, – a subliniat el.

Kadîrov susține că a primit multe scrisori cu cereri de „trimitere de trupe” în Myanmar, dar subliniaza că acest lucru este imposibil, deoarece el singur nu poate lua o astfel de decizie.

Daca ar fi dupa el, ar „lovit și ar distruge pe cei care ucid copii, femei si vârstnici”.

Anterior, Kadîrov a comentat situația din Myanmar, condamnând violentele din aceasta tara. La 1 septembrie el a scris despre „masacrul brutal al musulmanilor”, subliniind că „omenirea nu a văzut o asemenea cruzime de la cel de-al Doilea război mondial”. De asemenea, el sustine ca acțiunile autorităților din Myanmar sunt „sangeroase” și a facut apel ca sa se stopeze violentele.

„Operațiunile punitive și pogromurile în masă, autorizate de autorități, sunt deosebit de crude”, a scris șeful Ceceniei.

Amintim ca, pe 3 septembrie, sute de oameni s-au strans la ambasada Myanmar din Moscova pentru un protest neautorizat împotriva acțiunilor autorităților acestei țări. Protestatarii au scandat „Allahu Akbar” si „budistii sunt teroristi”.

Anterior, la 25 august, Ministerul rus de Externe a publicat o declaratie in care si-a exprimat sprijinul pentru forțele guvernamentale din Myanmar, care au intervenit impotriva „rebelilor” rakhine.

„La 25 august, militanții așa-numiti “Armatei Salvarii Rohingya Rakhine” au efectiat o serie de atacuri coordonate asupra posturilor de poliție și unităților militare situate în trei districte ale poporului rakhine din Myanmar (RNO). Ca rezultat al luptelor, 11 membri ai forțelor de securitate din Myanmar au fost ucisi, există pierderi în rândul populației civile. Condamnăm ferm acest atac armat, care urmărește să submineze eforturile autorităților din Myanmar și ale comunității internaționale de a stabiliza situația din cele trei regiuni. Ne exprimăm sprijinul pentru eforturile guvernului din Myanmar, întreprinse în vederea normalizării situației „, se arată în declaratie.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați a raportat că aproximativ 73.000 de reprezentanți ai poporului rakhine, musulmani de credință care au fost supuși violențelor, au fugit din Myanmar în tara invecinata Bangladesh.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *