Astăzi 24 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 13:52
Abonamente

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora 15:02

NEWS ALERT: Directorul unui internat din Capitală, reținut pentru trafic de copii

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Directorul Gimnaziului-internat nr.3, Igor Sandler, a fost reținut săptămâna trecută fiind cercetat într-un dosar pornit pe trafic pe copii (art 206, aliniat 3 Cod Penal). Reporterii Deschide.MD au obținut informația de la surse didactice și abia după câteva zile de insistențe am aflat că materialele sunt în gestiunea procurorilor PCCOCS, iar operațiunea a fost desfășurată în comun cu Centrul pentru combaterea traficului de persoane al IGP.

 „Da, avem un astfel de caz, dar având în vedere sensibilitatea subiectului și complexitatea cauzei penale am să vă rog să așteptați informațiile oficiale pe care le vom oferi azi, mâine într-o conferință de presă”, ne-a îndemnat șeful adjunct al PCCOCS, Valeriu Bodean. Prin urmare, eforturile noastre de a afla detalii, s-au soldat cu eșec.

Revenind la informațiile oferite de surse, acestea relevă că activitățile cu caracter penal ale lui Igor Sandler ar fi început încă din perioada anilor 2009-2011.

În ultimii cinci ani, motoarele de căutare ni-l prezintă pe Sandler drept un manager primitor care găsea loc în instituția pe care o conduce pentru toți copiii duși acolo deseori de către oamenii legii. De cele mai multe ori, minorii erau găsiți în stradă sau în familii social vulnerabile.

Aceleași motoare de căutare ne informează că instituția pe care o conduce Sandler s-a bucurat de un sprijin substanțial din partea companiei DAAC Hermes condusă de consilierul comunist, Vasili Chirtoca.

Fără susținerea companiei „DAAC Hermes"şi a altor cîteva companii mari ne-ar fi greu. Ei ne asigură la capitolul cheltuieli neprevăzute în bugetul orașului, spune Sandler. În primul rînd, este vorba despre bursele copiilor, dulciurile pentru sărbători, organizarea festivităților de revelion, a discotecilor, despre asistență în continuarea studiilor discipolilor noștri și plata contractelor lor în instituțiile de învățămînt secundar. „DAAC Hermes" ne ajută în multe lucruri, şi aş vrea să-mi exprim tot respectul pentru președintele companiei (Vasili Chirtoca – nota red.) și soția lui", declara Sandler pe 14 noiembrie 2015, citat de noi.md.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi condamnat la închisoare de la 15 - la 20 de ani.

Deschide.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 24 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (II)

Cred că la scară internațională cel mai potrivit în tematica autorilor apreciați pentru un singur text - vârful e atins de Salinger.

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Politica Rusiei de susținere a separatismului global: o armă cu 2 fețe

În ultimii ani, despre Federația Rusă s-a vehiculat în presa internațională ca despre cel mai mare susținător al mișcărilor secesioniste din Europa și nu numai.

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md