Actualitate

Nică a revenit

Copilăria, eterna copilărie, vine în scenă cu vervă, cântec și dans, dar și cu intenția de a educa dragostea față de carte. Dacă unii fac ghidușii, Nică învață bine, este înțeleptul grupului, dă răspunsuri la multe întrebări și-și meditează colegii.

Regizorul Dorel Țărnă încearcă și îi reușește să facă din opera lui Ion Creangă un popas în educație prin cultură: la teatru vei vedea ineditul, frumosul și rostirea cuvântului românesc prin vocea actorilor talentați.

Muzica lui Liviu Știrbu completează feeria copilăriei, dar este gravă atunci când se accentuează momentele educative, oricare ar fi ele.
Spectacolul este unul așteptat: opera lui Creangă aparține genului dramatic (cu toate didascaliile ei). Orice poveste, povestire sau snoavă, mai ales „Amintiri din copilărie”, poate fi pusă în scenă: există replică, există mișcare, este o armonie între text și mesajul lui.

În sală, la premieră, erau mulți adolescenți și tineri, care au ascultat cu atenție, dar și au aplaudat în nenumărate rânduri. Mă bucur pentru ei, că au putut măcar pentru două ore să se dezică de rețelele de socializare, să se dezică de lumea virtuală și „să coboare” într-o sală de teatru, adică la „Ginta Latină” să-și amintească de Nică și să fie cu picioarele pe pământ.

Pericolul internetului poate fi diminuat, dacă profesorii, directorii, părinții, educatorii ar veni la acest spectacol împreună cu discipolii lor.

Nică a lui Ștefan al Petrei și-a spus cuvântul pe data de 14 martie, la Teatrul „Ginta Latină”. Ușile acestui Centru de Cultură sunt deschise pentru toți doritorii, căci Nică a revenit…

N.B.! Dragi părinți și profesori, dragi elevi mai mari sau mai mici, uitați pentru o clipă de comunicarea online și comunicați cu actorii care coboară Cuvântul din Ceruri.

Alexandra Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *