Astăzi 24 Noiembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:28
Abonamente

Opinii & Editoriale 16 Mai 2017, ora 09:48    Din editia print

Marime Font

Niciodată în singurătate

Suntem oameni și suntem slabi. Uneori ne străduim din răsputeri să fim mai credincioși, mai buni, mai responsabili. De cele mai multe ori nu ne prea iese.

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Dar știm un lucru: dacă avem sau nu iubire. Pentru cei din jur, dar mai ales pentru Dumnezeu. Și iubirea ne poate salva. Fiindcă avem momente când fie ne bucurăm de viață, fie devenim prea egoiști, fie suntem prea obosiți ca să reușim să ne rugăm cum trebuie.

Și în aceste momente în care eul nostru copleșește timpul pe care ar trebui să i-L dăm Domnului nostru Iisus Hristos, există un gând simplu care ne poate ține în legătură cu El. Iisus e cu noi. Iar gândul acesta ne poate păzi de hulă, de răutate, de indiferență.Chiar și atunci când muncim două săptămâni neîntrerupt sau când suntem într-un (egoist și) fascinant concediu. E suficient să ne amintim că Iisus nu ne părăsește. Și nu e cu noi ca să ne spioneze dacă facem bine sau dacă greșim, ci e din dragostea aceea cu care Dumnezeu mai întâi a iubit lumea. Dragoste de care noi nu suntem vrednici, nici în stare a o dobândi sau a o simți noi înșine.

Iubirea cu care Dumnezeu acoperă lumea e cea în care ne iartă, e cea în care Iisus a acceptat să moară pentru noi, cea în care S-a oferit pe Sine pentru viața lumii.

Dacă am avea această dragoste în gând, dacă am ști în permanență, oricât de obosiți am fi sau oriunde ne-am afla, că în dragostea Lui, Iisus rămâne veșnic cu noi, am reuși să devenim mai buni chiar și atunci când nu ar fi scopul nostru principal.
E foarte important să conștientizăm că relația cu Dumnezeu nu e ca cea cu părinții, pe care poți să îi telefonezi o dată pe săptămână, să îi vizitezi o dată pe lună, fără să aibă acces mai mult la noi decât le oferim.

Relația cu Dumnezeu e una permanentă. Dacă accepți dragostea Lui și dacă deschizi ușa inimii (ce are mâner doar pe dinăuntru), El devine (cum de altfel și e!) aerul pe care îl respiri. Atotprezența lui e în primul rând permanență. De aceea nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de tristețe în singurătate sau de uitare printre prieteni, ci să ținem acest gând ca pe o rugăciune: Tu ești cu mine.
 

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md