Actualitate

Noi facem TIMPUL: Ion Dabija

Originar din satul Ratuș, raionul Criuleni, Ion Dabija s-a născut în perioada revoluțiilor din ‘89, într-o însorită zi de octombrie. Primele amintiri ale copilăriei sunt legate de cuptorul cald al bunicii, cu miros de pâine, mere și flori de busuioc. Era tărâmul unde începea a face cunoștință cu imensa lume a literelor, răsfoind cu interes manualele și cărțile fratelui mai mare, ziarul săptămânal la care erau abonați părinții, revista pentru copii Alunelul și o minunată biblie pentru copii.

În gimnaziul din sat era primul, venea de la ora șapte dimineața, cerea cheile de la o vecină și deschidea școala. Apoi, intrând în clasă, începea să deseneze cu cretă pe tabla mare și veche. Îi plăcea pictura și literatura română. Era motivat și îndrumat de profesoara de limbă română.
Studiile liceale și le face în Liceul Teoretic Măgdăcești. Participă cu succes la două ediții ale concursului de creație „Ars-Adolescentina” organizat de Radio Moldova, la secțiunea poezie. Publică ulterior unele poezii în revista Clipa. În ultimul an de liceu, inspirat de literatura postmodernistă și scriitori precum Alexandru Cosmescu, Andrei Gamarț, Dumitru Crudu sau Marius Ianuș, organizează în liceu împreună cu încă doi colegi, timp de cinci zile, o zonă liberă de lectură a poeziei personale și a unor poeți douămiiști și fracturiști.

După absolvirea liceului, își face studiile universitare la Facultatea de Economie a Institutului de Relații Internaționale din Moldova, specialitatea Turism și servicii hoteliere. După obținerea licenței în servicii publice își începe activitatea profesională în cadrul unei companii de consultanță și treninguri în domeniul vânzărilor, marketing și dezvoltare personală. Aici descoperă și manifestă o pasiune față de creația publicitară și branding, lecturându-l pe Kevin Robert de la Saatchi & Saatchi și confesiunile lui David Ogilvy.

În 2012 se angajează în calitate de agent reclamă publicitară la ziarul TIMPUL. Apreciază enorm dialogul cu clienții, mizând pe negocieri reciproc avantajoase și o consultanță detaliată, fiind un bun negustor de spațiu publicitar. Coordonează colaborarea cu partenerii media, responsabil de logistica campaniilor de promovare și abonare.

Ion Dabija: „Mă bucur enorm că, fiind parte a echipei ziarului TIMPUL, un ziar autoritar și desigur cel mai citit ziar de limbă română din republica Moldova, sunt alături de fiecare cititor, de un mare neam”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *