Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la 21 Noiembrie 2017
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 16 Iunie 2017, ora 14:20

Noi sancțiuni SUA. Germania sare în apărarea afacerilor energetice cu Rusia

Marime Font

Ministrul Economiei din Germania Brigitte Zypries a acuzat SUA ca au abandonat politica comuna cu Europa a sancțiunilor împotriva Rusiei, potrivit Reuters.

„Îmi pare rău că în acest fel a fost abandonată abordarea comuna a SUA și a Europei în problema sancțiunilor împotriva Rusiei“, – a spus Zypries.

Reacția vine dupa anunțul facut la Washington privind adoptarea de catre Senatul SUA de noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu intervenția sa în campania electorală americană.Potrivit ministrului, rămâne de văzut dacă președintele american va aproba propunerea senatorilor de a pedepsi companiile europene implicate în finanțarea proiectelor energetice, inclusiv „Nord Stream-2“.

„Dacă va fi aprobata, ar trebui să ne gândim la modul în care să contracaram acest lucru“, – a spus Zypries.

Anterior, cancelarul Austriei Christian Kern și ministrul de externe german Sigmar Gabriel au anunțat într-o declarație comună că noile sancțiuni împotriva Rusiei, adoptate de Senatul SUA, sunt o amenințare pentru companiile europene implicate în dezvoltarea aprovizionării cu energie a Europei.

Cancelarul german Angela Merkel a aderat criticilor privind noile sancțiuni americane anti-ruse. Ea a descris decizia SUA ca fiind „ciudata“, spunând că economia europeană nu ar trebui să sufere de pe urma sancțiunilor împotriva Rusiei.

Reprezentantul guvernului german, Steffen Seibert, a vorbit în numele lui Merkel afirmând că: „Decizia Senatului SUA ridica pentru cancelar aceleași întrebări ca și pentru cancelarul Kern și ministrul Sigmar Gabriel. Este, vorbind in termeni blânzi, un pas ciudat“ – a spus Seibert.

„Acest lucru nu ar trebui să se întâmple Respingem sancțiunile cu efect extrateritorial, care afectează țările terțe“ – a declarat reprezentantul guvernului german. 

paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul