Astăzi 19 Octombrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 06:58
Abonamente

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Social 10 Ianuarie 2017, ora 09:38

Numărul cazurilor de viroze s-a micşorat pe parcursul ultimei săptămîni

Marime Font

Peste 4000 de cazuri noi de viroze s-au înregistrat în municipiul Chişinău pe parcursul săptămînii trecute, cu circa o mie de cazuri mai puţine decât în perioada 26 decembrie 2016- 1 ianuarie curent, a anunțat Centrul municipal de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în această perioadă au fost internaţi 58 de bolnavi, dintre care 35 copii. Totodată, pe parcursul săptămînii trecute s-au atestat cazuri de boală la peste 2000 de copii cu vîrsta pînă la 17 ani. Cei mai afectaţi sînt copiii de pînă la 6 ani.

În aceeaşi perioadă, în municipiu, au fost înregistrate 79 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 44 de cazuri la copii sub vîrsta de 17 ani. În total, în perioada rece a anului, s-au înregistrat 476 de cazuri de gripă.Şeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a menţionat în ședința săptămînală de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău că pînă în prezent au fost efectuate 32 000 de vaccinări dintre cele 34 000 preconizate pentru municipiu. Totodată, acesta a specificat că în municipiul Chişinău, Serviciul de urgență a fost solicitat pe parcursul săptămînii trecute de peste 6600 de ori. „S-au înregistrat trei cazuri de degerături, persoanele fiind transportate la Spitalul Republican de Traumatologie și șase cazuri de hipotermie, pacienții fiind internați la Institutul de Medicină de Urgență pentru îngrijiri medicale”, a spus Mihai Moldovanu.

La fel, în legătură cu timpul rece de afară, persoanele social vulnerabile din capitală sînt îndemnate să apeleze la centrul de găzduire, unde în prezent primesc îngrijiri 110 oameni.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md