Social

Numărul cazurilor de viroze s-a micşorat pe parcursul ultimei săptămîni

Potrivit sursei citate, în această perioadă au fost internaţi 58 de bolnavi, dintre care 35 copii. Totodată, pe parcursul săptămînii trecute s-au atestat cazuri de boală la peste 2000 de copii cu vîrsta pînă la 17 ani. Cei mai afectaţi sînt copiii de pînă la 6 ani.

În aceeaşi perioadă, în municipiu, au fost înregistrate 79 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 44 de cazuri la copii sub vîrsta de 17 ani. În total, în perioada rece a anului, s-au înregistrat 476 de cazuri de gripă.

Şeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a menţionat în ședința săptămînală de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău că pînă în prezent au fost efectuate 32 000 de vaccinări dintre cele 34 000 preconizate pentru municipiu. Totodată, acesta a specificat că în municipiul Chişinău, Serviciul de urgență a fost solicitat pe parcursul săptămînii trecute de peste 6600 de ori. „S-au înregistrat trei cazuri de degerături, persoanele fiind transportate la Spitalul Republican de Traumatologie și șase cazuri de hipotermie, pacienții fiind internați la Institutul de Medicină de Urgență pentru îngrijiri medicale”, a spus Mihai Moldovanu.

La fel, în legătură cu timpul rece de afară, persoanele social vulnerabile din capitală sînt îndemnate să apeleze la centrul de găzduire, unde în prezent primesc îngrijiri 110 oameni.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *