IT&C

Numele de domeniu de internet “Ebola.com” a fost vîndut cu peste 200.000 de dolari

Tranzacția ilustrează o practică uneori riscantă de speculație, cînd investitorii pariază pe nume de domeniu de internet pe care le cumpără cu sume modice iar apoi le revînd mult mai scump odată ce numele suscită un oarecare interes. În cazul de față, valoarea numelui Ebola.com a crescut puternic după începutul epidemiei care afectează Africa de Vest.

Cumpărătorul numelui de domeniu este o societate cu sediul în Rusia numită Weed Growth Fund, cunoscută anterior sub numele de Ovation Research.

Societatea a plătit 50.000 de dolari cash și 19.192 de acțiuni la societatea Cannabis Sativa, care valorează aproape 170.000 de dolari. Această ultimă societate promovează utilizarea medicală a marijuanei.

Vînzătorul numelui Ebola.com este firma Blue String Ventures, cu sediul în Nevada, care se descrie drept o societate ce investește în nume de domenii și mărci pe internet.

"Dacă căutați un supernume de domeniu pentru firma dumneavoastră există șanse mari să vă putem ajuta", scrie Blue String Ventures pe site-ul său de internet.

Firma a deținut și alte nume de notorietate, precum Fukushima.com.

Site-ul Ebola.com conține articole despre maladie și răspunsuri la întrebările cele mai frecvente privind febra hemoragică care a provocat moartea a aproape 4.900 de persoane de la începutul anului, transmite Agerpres , citată de Moldpres.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *