Economie

O Agenţie de Dezvoltare va fi creată în Republica Moldova

Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Andrian Candu. Oficialul a declarat că au început deja discuţiile pe această temă cu reprezentanţii Băncii Mondiale, care ar putea oferi sprijin financiar.

„Am decis să explorăm ideea de Agenţie de Dezvoltare. Chiar la Washington am discutat, cu cei de la Banca Mondială care au o expertiză extraordinară în domeniul modelării unei astfel de agenţii. Vom începe un proiect în aşa fel încât să creăm o agenţie de dezvoltare cu suficiente resurse financiare care, eventual, să facă o concurenţă băncilor comerciale”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii Fabrika de Publika TV.

Această agenţie ar putea fi creată în baza MIEPO sau ca o structură nouă. „Agenţia va contribui, atunci când este necesar în cazul agriculturii sau vom încerca să vânăm câţiva investitori. Unii ne pun condiţii că vin în Republica Moldova numai dacă ţara noastră contribuie financiar, să putem face face faţă unor astfel de cereri şi să-i atragem. Iată de ce, într-un ritm accelerat, încercăm să creăm modelul acestei agenţii, maxim în două – trei luni. Agenţia de Dezvoltare şi pentru atragerea investiţiilor, dar şi pentru promovarea exportului, deci să funcţioneze cu două braţe”, a mai spus ministrul Economiei.

Adrian Candu a precizat că modelul de funcţionare al viitoarei structuri urmează să fie elaborat până la 1 decembrie curent, iar Banca Mondială este dispusă să aloce 200 de milioane de dolari pentru aceste proiect.

Sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *