Internațional

O bombă a explodat în faţa sediului Ambasadei Spaniei, în capitala Libiei

În urma atacului nicio persoană nu a fost rănită, având în vedere că Spania, la fel ca cele mai multe ţări occidentale şi arabe, şi-a retras diplomaţii în vară, în timpul unor confruntări sângeroase între grupări armate rivale la Tripoli, potrivit ziarului spaniol El Mundo.

Imagini postate pe reţele de socializare prezintă avarii la un zid al clădirii. Atacul nu a fost revendicat imediat, iar oficiali libieni nu au făcut comentarii.

Islamişti loiali grupării Statul Islamic (SI) au revendicat o serie de asasinate de străini şi atacuri asupra unor ambasade şi câmpuri petroliere din Libia.

Islamişti SI au exploatat haosul din ţara nord-africană, în contextul în care două guverne, susţinute de grupări armate, luptă pentru preluarea controlului la patru ani de la îndepărtarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

Gruparea sunnită a revendicat duminică uciderea a aproximativ 30 de creştini etiopieni, la două luni după ce a decapitat 21 de egipteni copţi pe o plabă libiană.

Guvernul libian recunoscut la nivel internaţional funcţionează în estul ţării, după ce o facţiune rivală a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, în august, şi a instalat o administraţie rivală.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *