Economie

O companie slovacă va susţine un proiect de promovare a agriculturii ecologice intensive în Moldova

Despre acest lucru s-a discutat astăzi în cadrul unei conferinţe internaţionale cu genericul „Prelucrarea deșeurilor secundare de origine animaliere în produse adecvate pentru agricultura ecologică intensivă”, organizată de Ambasada Slovaciei la Chişinău şi care a avut loc la Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

La eveniment au participat: viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Parea, Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Robert Kirnag, oameni de ştiinţă, reprezentanţi ai unor companii private din cele două ţări.

În alocuţiunea sa, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Parea, a subliniat necesitatea promovării agriculturii ecologice, inclusiv prin crearea unei întreprinderi, care va avea o capacitate de prelucrare a deşeurilor de origine animalieră de 15 mii de tone pe an. Potrivit oficialului, dacă în 2015 de agricultura ecologică se ocupau 37 de agenţi economici, în prezent numărul acestora a crescut la 87.

În continuare, doctorul în veterinărie Alessandra Orcik din Slovacia s-a referit la experienţa Republicii Slovace privind circuitul, producerea, prelucrarea şi utilizarea substanţelor de origine animaliere, iar reprezentantul Companiei „Rokosan”, inginerul Robert Vîsokii, a afirmat că penele de găină constituie o materie strategică și o sursă de nepreţuit a resurselor regenerabile.

Potrivit lui Robert Vîsokii, îngrăşămintele minerale ale companiei sînt exportate în mai multe ţări europene, iar în ultimul timp acestea au ajuns şi în R. Moldova şi Ucraina.

Unul dintre produsele ecologice ale companiei „Rokosan” este „Rokohumin", care este distribuit și în R. Moldova.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *