Astăzi 20 Noiembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 09:29
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 26 Iulie 2017, ora 17:43

O fetiță născută prematur, la Edineț, a ajuns în stare foarte gravă pentru că felcerul de tură al unui echipaj Aviasan nu a răspuns la telefon

Marime Font

Clipe de coșmar pentru doi părinți din Edinet. Fetiță lor născută prematur a fost internată în stare extrem de gravă la spitalul din Bălți, iar medicii de acolo le-ar fi spus că nu au aparatele necesare pentru a-i acordă îngrijiri medicale micuței, anunță protv.md

Astfel, fratele femeii care a născut prematur, susține că părinții micuței au făcut o solicitare pentru că un echipaj Aviasan să vina la Bălți pentru a transporta bebelușul la un spital din capitală, însă reprezentanții de acolo le-ar fi spus că ar putea ajunge abia mâine, iar asta pentru că felcerul de tură nu s-ar fi prezentat la lucru.

Potrivit fratelui femeii, bebelușul născut prematur la spitalul din Edinet, a fost transportat în stare gravă la spitalul din Bălți după ce medicii de acolo le-ar fi spus că fetiță ar avea probleme la căile respiratorii. Astfel, medicii de la Bălți le-ar fi spus părinților bebelușului că este necesar că acesta să fie transferat la Institutul Mamei și Copilului din capitală întrucât aceștia nu au aparatele necesare pentru a trata copilul.Bărbatul susține că părinții bebelușului au făcut, în această dimineață, o solicitare către cei de la Aviasan și au cerut că un echipaj să vina la Bălți pentu a transporta copilul în capitală, însă până la această oră nu au primit niciun răspuns.

Contactați telefonic, reprezentanții de la Aviasan ne-au spus că nu pot merge astăzi la Bălți pentru a prelua copilul, iar asta pentru că felcerul de tură lipsește și nu răspunde la telefon, iar medicul nu poate merge singur întrucât ar fi riscant. Aceștia ne-au mai spus că nu pot să scoată la muncă un alt felcer pentru că ar fi în vacanță.  

Protv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md