Editorial

O nouă abureală în stil Ostap Filat-Bender!

Sunt sigur că proiectul de renovare a grădinițelor cu suportul financiar al României reprezintă încă un pas important în modernizarea sistemului educațional din Republica Moldova. Tot în acest context am vorbit astăzi și despre identificarea unei soluții care să facă posibil un adaos la salariul profesorilor care lucrează în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Am discutat despre evoluția situației din Ucraina precum și despre posibilele efecte asupra Republicii Moldova și României”.

Fiți atenți la pasajul despre „un adaos la salariul profesorilor din regiunea transnistreană”. Ce înseamnă „am vorbit astăzi și despre identificarea unei soluții care să facă posibil un adaos la salariul profesorilor care lucrează în școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană”. Ce înseamnă „am vorbit”? A face vorbire nu e o problemă. Concret, ce s-a decis? Mai departe. Ce înseamnă „…despre identificarea unei soluții care să facă posibil un adaos la salariul…”? Ați identificat soluția? Care e ea? Ce înseamnă „va face posibil un adaos la salariu”? Care e mărimea acestui adaos? De când va fi plătit acest adaos? Din ce lună și din ce an? (După luna noiembrie Băsescu nu va mai fi președinte). De ce acest lucru nu s-a făcut până acum? Cum va fi plătit acest adaos? Care va fi suma totală? De unde va lua T. Băsescu această sumă? De la guvernul Ponta?

În zadar punem aceste întrebări, pentru că vorba e despre cu totul altceva: declarația (minciuna) lui Filat e sută la sută electorală și întâlnirea lui cu Băsescu a avut scopul de a pescui în apele tulbure ale situației politice din ajunul alegerilor prezidențiale din România, dar și a alegerilor parlamentare de la noi. Trasul sforilor e meseria de bază a lui Filat, iar „prietenia” lui cu Băsescu are un alt scop, decât majorarea salariilor profesorilor din Transnistria. Să otrăvească, pe cât se poate, atmosfera și să țese niște intrigi în plasa cărora să nimerească mai mulți politicieni de la București și Chișinău (Ponta, Ghimpu, Chirtoacă, Hadârcă (PLRM)…

Deocamdată nu am găsit nici o confirmare oficială a președinției României vizavi de acest subiect – plata unor adaosuri la salariile profesorilor din Transnistria. Să așteptăm comunicatul de presă al președinției de la București.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *