Actualitate

O nouă devalorizare a rublei de la Tiraspol. Cursul acesteia ajunge leul

Autorităţile de la Tiraspol susţin că modificarea corespunde parametrilor coridorului valutar de 15,0-15,5 aşa-zisei ruble transnistrene, pentru un dolar, aşa cum s-a stabilit în principalele direcții ale politicii monetare pentru anul 2017, aprobate de Consiliul băncii republicane transnistrene pe 16 iunie 2017.

Aşa-zisa rublă transnistreană a pierdut în acest an circa 40% din valoare

"Decizia a fost luată ținând cont de situația actuală a pieței valutare, caracterizată printr-o creștere sezonieră a cererii de valută străină, în primul rând pentru furnizarea de bunuri de consum importate în premergătoare sărbătorilor de Revelion și stabilirea rezervelor pentru prima lună a anului viitor. În plus, în mod tradițional în această perioadă, veniturile din exporturi sunt reduse, care se datorează, în principal, naturii ciclice a producției și executării contractelor", susţine administraţia băncii republicane transnistreană.

Totodată aceasta dă asigurări că până la sfârșitul anului 2017 cursul de schimb al aşa-zisei ruble transnistrene va rămâne în cadrul coridorului aprobat, iar autoritatea îşi va respecta obligațiile pentru furnizarea de valută, scrie  mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *