Astăzi 17 Decembrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 12:50
Abonamente

Actualitate 7 Decembrie 2017, ora 09:20

O nouă lovitură pentru Kaspersky. Programele rușilor sunt interzise în instituțiile publice din Marea Britanie

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Autoritățile britanice au recomandat intituțiilor guvernamentalesă nu mai utilizeze programele anti-virus ale Kaspersky Lab, anunta Sky News. Compania rusa a subliniat că interdicția este legata de riscurile potențiale, și nu de dovezi clare ale încălcărilor, scrie paginaderusia.ro

Recomandarea a fost emisă de NCSC – Centrul Național pentru Securitate Cibernetica al Marii Britanii – care sustine ca programele rusești atenteaza la securitatea națională.

Șeful centrului, Ciaran Martin, a declarat în circulara transmisă că agențiile nu ar trebui să utilizeze software-ul rusesc în niciun sistem care conține date confidențiale. În același timp, NCSC a precizat ca recomandarea sa poate fi ignorata de utilizatorii obișnuiți, notează Interfax.Reprezentantii Kaspersky Lab susțin că recomandarea a fost emisă fără ca NCSC sa detina probe ale unor încălcări: ”totul este pe baza unei analize a riscurilor potențiale. Acum, compania se află într-un „dialog constructiv” cu NCSC”, au precizat acesti intr-un comunicat.

La începutul toamnei, Departamentul de Securitate Internă al SUA a ordonat tuturor instituțiilor guvernamentale și companiilor afiliate sa opreasca, în termen de trei luni, utilizarea tuturor programelor produse de „Kaspersky Lab“ pentru ca pun in pericol siguranta nationala.
Fondatorul companiei, Evgheni Kaspersky, respinge suspiciunile legate de relațiile firmei sale cu serviciile speciale rusești. La sfârșitul lunii noiembrie, el a declarat că ar fi retras afacerea sa din Rusia, dacă serviciile de informații i-ar fi cerut să-și spioneze clienții. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 16 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Din lumea lui Oblio

Cu aproximativ trei ani în urmă vă povesteam despre o operă de artă a animației universale: The Point (1971), un film care a trecut în mod uimitor de cenzura comunistă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

E trist când vezi în ce hal a ajuns Facebook-ul

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md