Astăzi 17 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 12:11
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 8 Septembrie 2017, ora 17:24

O nouă rundă de discuții pe marginea conflictului transnistrean. Printre subiecte: „Evacuarea a 5 tone de amoniac de la Combinatul de carne din Tiraspol”

Marime Font

Astăzi, 08 septembrie, la sediul Misiunii OSCE din or. Bender a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev, la care au participat Reprezentantul special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean Wolf Dietrich Heim, Şeful Misiunii OSCE în Moldova Michael Scanlan şi reprezentanţii mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului „5+2”.

Scopul întrevederii a constat în continuarea consultărilor părţilor pe marginea celor mai actuale subiecte de pe agenda negocierilor, trecerea în revistă a progreselor înregistrate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale, efectuarea unui schimb de opinii vizavi de posibilităţile de avansare a dialogului şi de identificare a unor soluţii durabile şi viabile la problemele de interes major pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

În particular, au fost abordate următoarele subiecte:
- măsurile de organizare a interacţiunii în domeniul telecomunicaţiilor;
- modalitatea de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul rutier internaţional;
- interconectarea unor reţele de transport feroviar marfar;
- eliminarea barierelor existente în calea liberei circulaţii între maluri;
- deblocarea accesului fermierilor şi agenţilor economici din r-nul Dubăsari la terenurile agricole aflate după traseul Camenca-Tiraspol;
- soluţionarea problemelor cu care se confruntă şcolile moldoveneşti cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană;
- perspectivele de continuare a cooperării dintre companiile ce prestează servicii în domeniul contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto;
- evacuarea a 5 tone de amoniac de la Combinatul de carne din Tiraspol.S-a convenit asupra necesităţii de a impulsiona activitatea grupurilor de lucru sectoriale întru a determina opţiuni tehnice de soluţionare a problemelor prioritare şi a crea premisele necesare pentru desfăşurarea eficientă a negocierilor în cadrul formatelor de dialog „1+1” şi „5+2”.

La finele întrevederii, reprezentanţii politici din partea Chişinăului şi Tiraspolului şi Reprezentantul special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean au susţinut briefing-uri de presă. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md