IT&C

O pată de lumină în IT-ul din Moldova

Una dintre oportunitățile pe care le au este să lucreze în compania privată Endava, care s-a deschis la Chișinău încă în anii 2000. Astăzi aici lucrează peste 300 de specialiști, iar una dintre prioritățile companiei este de a crește acest număr până la 500.

Cu sediul central în Londra și alte șapte în SUA, Germania, Macedonia, România și Moldova, compania acoperă o gamă largă de domenii precum bănci și plăți electronice, asigurări, tehnologie și publishing, servicii digitale și multe altele. Printre competențele noi pe care le dezvoltă Endava în angajații săi se regăsesc testarea noilor aplicații sau gadget-uri și, managementul aplicațiilor de software.

Precum în multe companii internaționale, pe lângă posibilitatea de angajare, la Endava tineri studenți, absolvenți, masteranzi pot face un internship de trei luni, timp în care să însușească cum se face dezvoltarea și testarea software, cu ce se mănâncă managementul aplicațiilor sau ce este suport IT. Pentru a beneficia de acest internship, este nevoie de cunoștințe în domeniul IT și limba engleză. Dintre cei 52 de aventurieri, 38 au fost angajați, printre aceștia și trei tineri Marina Arhiliuc, Alina Puia și Constantin Plămădeală. Conform Alinei Puia, pe lângă posibilitatea de învăța, la Endava dispune și de toate condițiile necesare pentru a crește ca un profesionist. 

Kumail Jetha, directorul companiei Endava din 2013, activează în domeniul IT de mai mult de 13 ani, iar experiența și-a câștigat-o în România, Marea Britanie și SUA. Întrebat dacă cinci sedii ale companiei sunt situate în Moldova, România și Macedonia din cauza forței de muncă ieftine, Kumail a asigurat că, din potrivă, aici a găsit specialiști foarte bine pregătiți, or studiile tehnice oferite în capitală sunt calitative și candidații la angajare la Endava nu au nevoie decât de o scurtă specializare în domeniul în care urmează să activeze.

Pe lângă specializări și training-uri, angajații lucrează într-o atmosferă prietenoasă și au posibilitatea să lucreze la terasele deschise amenajate special pentru ei. De altfel, endaviștii participă la diferite competiții și evenimente interne, de fotbal, tenis, ping-pong și altele. Mai mult, angajații sunt încurajați să facă sport și beneficiază de compensații financiare pentru abonamente sportive. Mediul plăcut este asigurat și de faptul că angajații dispun de o bibliotecă, au ore flexibile de lucru, de ceai, cafea și gustări, precum asigurări medicale și premii lunare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *