Cultură

O pictoriţă din România şi un artist plastic din Lituania şi-au expus lucrările la Centrul „C. Brâncuşi”

Cele două expoziţii cuprind 73 de lucrări, 43 dintre care sunt semnate de Gabriela Culic şi 30 – de Aleksandras Vozbinas.

Solicitat de MOLDPRRES, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă, a menţionat că lucrările expuse de cei doi autori sînt absolut deosebite. „Sînt două nume cunoscute în spaţiul european. Ambii şi-au etalat lucrările la numeroase expoziţii internaţionale şi au participat la diverse simpozioane şi tabere de creaţie din mai multe oraşe europene”, a remarcat Ghenadie Jalbă.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Lituaniei în R. Moldova, Rimantas Latakas, a mulţumit gazdelor pentru organizarea acestui vernisaj în cadrul Bienalei Internaţionale de Pictură, eveniment care constituie un semn de colaborare şi prietenie dintre cele două ţări.

Gabriela Culic, licenţiată a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, secţia pictură, organizează începînd cu anul 2004 mai multe expoziţii personale în ţară şi peste hotare. Gabriela Culic este deţinătoarea a mai multor premii: Trofeul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Artmuseum, Bienala Internaţională de Pictură Chişinău 2015; Premiul pentru Pictura acordat de Fundaţia Culturală “Mihai Eminescu”.

Aleksandras Vozbinas s-a născut în Vilnius în 1958. În 1988 a absolvit Institutul de Artă de Stat din Lituania la clasa de pictură. În 1990 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Lituania. Artistul a participat activ la diverse expoziții începând cu 1988. A avut mai mult de 40 expoziții personale și a luat parte la mai mult de 300 expoziții de grup în Lituania și peste hotarele ei.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 25 iunie.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *