Cultură

O seară de creaţie a poetului Nicolae Dabija a avut loc la Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală

Programul a inclus un recital de poezie şi cântece pe versurile poetului.

Solicitată de MOLDPRES, coordonatoarea proiectului, cîntăreaţa Dina Vrăjmaşu a menţionat că, devenite tradiţionale, la început de toamnă, aceste recitaluri sînt realizate cu aportul profesorilor şi studenţilor de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, mentorii tinerelor talente de la această instituţie fiind cadrele didactice Lucia Pogor, Vera Mereuţă şi Mihai Iorga.

La rîndul său, poetul Nicolae Dabija le-a mulţumit organizatorilor pentru această manifestare şi a susţinut un recital din versurile sale.

„O carte educă destine. Mă bucur că şi cărţile mele îndeplinesc aceeaşi misiune. Recent, în Bulgaria a apărut romanul meu „Tema pentru acasă”. Anterior, volumul a văzut lumina tiparului în Franţa în trei tiraje şi a fost considerat, în 2015, una dintre cele mai citite cinci cărţi din această ţară. De menţionat că în Franţa sînt editate anual peste un milion de titluri de carte. În prezent, romanul e tradus în limbile chineză şi mongolă”, a precizat Nicolae Dabija.

Programul literar-muzical s-a încheiat cu un recital muzical, prezentat de cantautorul Gicu Afroni pe versurile poetului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *