Actualitate

Oameni de afaceri din Cehia vor efectua o vizită de lucru în R. Moldova

În cadrul întrevederii cu Guvernatorul regiunii Václav Šlajs, a fost pus în evidenţă cadrul politico-juridic bilateral propice care există, precum şi rolul autorităţilor şi business-ului la nivel regional pentru extinderea relaţiilor comercial-economice moldo-cehe.

Antreprenorii cehi au prezentat propuneri de realizare în Republica Moldova a unor proiecte de modernizare în domeniul infrastructurii oraşelor, inclusiv cu sprijinul fondurilor Uniunii Europene. În vederea documentării asupra oportunităţilor de afaceri şi stabilirii contactelor directe de colaborare, ministrul Andrei Galbur a invitat autorităţile şi reprezentanţii business-ului din regiune să efectueze o vizită de lucru în ţara noastră, eventual în contextul vizitei pe care o va efectua în Republica Moldova în luna iunie curent prim-ministrul ceh Bohuslav Sobotka.

Oraşul Plzeň din Cehia este cunoscut mai ales pentru tradiţia industrială, reprezentată de Concernul Škoda, tehnologii de iluminare industrială şi publică, dar şi pentru marca de bere Pilsner Urquell. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *