Social

Oamenii Moldovei: „Medicii trebuie să aibă salarii mai mari, nu doar judecătorii”

Nicolae Furtună, 57 de ani, Bălți

„Am lucrat toată viața în asociații de comerț. În anii ‘90, ca foarte mulți moldoveni, mă ocupam cu bișnița în România. La vama Sculeni era un rând interminabil, toată lumea se ocupa cu asta. Vindeam la piață diferite lucruri, casetofoane…”.

„Mi-aș dori să nu se chinuie băiatul meu care a învățat medicina 11 ani și primește acum un salariu de 2000 de lei. Medicii care salvează vieți sau profesorii care educă generații trebuie să aibă salarii foarte bune, nu doar judecătorii. Dar așa, înveți medicina 11 ani, primește un salariu de nimic, iar după ce te prind cu o cutie de bomboane, spun că e act de corupție. Ce fel de corupție, când ai familie, copil? Cum să trăiești, să mergi la cerșit?”.

„Aș vrea să avem, desigur, salarii mai mari. Prețurile la serviciile comunale cresc, se majorează cursul valutar, acum te duci la piață să cumperi pătrunjel și baba îți zice că euro s-a mărit…”

„Sunt proeuropean și vreau să ne integrăm în Uniunea Europeană, de aceea urmăresc cu interes care vor fi rezultatele alegerilor în turul doi la Chișinău”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *