Astăzi 19 Ianuarie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 14:51
Abonamente

Actualitate 17 Decembrie 2017, ora 15:41

ȘOCANT / O britanică ce obișnuielște să mănânce din cenuşa mamei sale va pune și în mâncarea de Crăciun

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

După ce timp de şase luni a mâncat în fiecare zi câte o linguriţă din cenuşa mamei decedate, pentru a-şi alina dorul de aceasta, o britanică de 41 de ani vrea să adauge resturile incinerate şi în preparatele de Crăciun.

Debra Parsons spune că este primul Crăciun pe care îl petrece fără mama ei, iar dorul prea puternic a făcut-o să ia decizia de a adăuga cenuşa resturilor incinerate în curcanul şi budinca pe care le va pregăti pentru sărbători, scrie mirror.co.uk.

Mama femeii a murit brusc după ce a suferit o infecţie toracică în luna mai. De atunci, femeia de 41 de ani a încercat să lupte cu depresia, simţind nevoia de a mânca zilnic din resturile incinerate pentru a se simţi „cât mai aproape posibil“ de fiinţa care i-a dat viaţă.„La început le ţineam într-o pungă sigilată, cu care dormeam în pat. Dar nu simţeam că e aproape de mine. Apoi am avut un impuls: am deschis punga, mi-am lins degetele şi le-am băgat înăuntru. Nici nu ştiam ce fac când am gustat cenuşa.

Gustul m-a calmat pentru prima dată de la moartea mamei mele”, a spus femeia de 41 de ani.

Pentru că dorinţa de a mânca cenuşa mamei ei e din ce în ce mai puternică, Debra a decis ca la masa de Crăciun să adauge preparatelor din cenuşa mamei decedate, “ca să o simtă mai aproape”.

„Simt ca şi cum ea ar putea să trăiască înăuntrul meu. Ea face parte din mine, poate respira prin corpul meu. Respiraţia mea este respiraţia ei. Eu şi mama aveam o legătură foarte puternică, iar aceasta nu poate fi niciodată întreruptă, nici măcar prin moarte“, a spus Debra.

Femeia va adăuga resturile incinerate în curcanul şi budinca pregătite de Crăciun.

„Crăciunul este un moment special al anului când vrei să fii aproape de cei pe care îi iubeşti cel mai mult. Acum simt mai puternic ca oricând pierderea celor care nu sunt printre noi. Am norocul că cei dragi înţeleg ce fac. Vom avea la masă un loc special pentru mama şi o fotografie a ei pe masă, astfel încât să poată fi cu noi în acea zi specială. Ştiu că mama ar fi fost fericită că fac tot ce e nevoie pentru a trece peste durerea provocată de faptul că nu mai este în viaţa mea“, a mai declarat britanica.

Logodnicul acesteia o susţine pe femeie şi intenţionează să o ceară în căsătorie anul viitor.

Sursa: Adevarul.ro


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md