Actualitate

Octavian Calmîc se întâlneşte la Moscova cu Dmitri Rogozin

Întrevederea va avea loc la reuniunea Consiliului Economic al Comunităţii Statelor Independente care are loc în perioada 26 – 28 mai curent, în Federaţia Rusă.

Octavian Calmîc și Dmitrii Rogozin vor pune în discuții stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, problemele privind exportul produselor moldovenești pe piața rusă, eliminarea barierelor tarifare şi netarifare în comerțul reciproc, reglementarea exporturilor producției agroalimentare si vinicole, dezvoltarea cooperării în domeniul transporturilor.

Octavian Calmîc și Dmitrii Rogozin vor aborda și problema organizării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică în format lărgit, care, conform înțelegerilor dintre părți, urmează a fi organizată în Federația Rusă.

În timpul aflării sale în Federația Rusă, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, va avea o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din Republica Ghana în cadrul căreia va face o prezentare privind potențialul investițional al Republicii Moldova și strategiile promovate de autoritățile naționale în atragerea investițiilor străine directe. 

moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *