Politică

Oficial al MAI: Vom intensifica activitatea ce ţine de prevenirea corupţiei în poliţie

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”.

„Nu vom abuza cu dosare pentru chestii mărunte. Dar ne vom concentra activitatea asupra prevenirii corupţiei. Vom recurge la testarea integrităţii, testarea cu poligraful. Poliţiştii sunt obligaţi să declare orice tentativă din partea cetăţenilor de a-i corupe. Însă astfel de denunţuri sunt puţine. Oricum, nu vom lăsa fără răspuns niciun caz reclamat de către cetăţeni”, a spus Moisei.

Şeful SPIA a mai spus că una din măsurile de prevenire a corupţiei în poliţie este asigurarea unui salariu decent, deşi în opinia sa salariile mici nu reprezintă o scuză pentru poliţiştii care iau mită. „Asigurarea salariului reprezintă un aspect important în combaterea corupţiei. Conducerea MAI întreprinde măsuri ce ţin de majorarea salariilor poliţiştilor”.

Vitalie Moisei a dezminţit zvonurile precum că în poliţie ar exista o piramidă de colectare a mijloacelor financiare şi că poliţiştii ar achita şefilor lor anumite taxe pentru a fi lăsaţi să lucreze. „Nu cunosc. Şi nu văd sensul. De ce ar trebui să plătească, de exemplu, un ofiţer de urmărire penală pentru a-şi menţin locul de muncă, când salariul lui este de cinci mii de lei?”, a declarat oficialul.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *