Actualitate

Oficial de la Kiev: Rusia trebuie să returneze Crimeea Ucrainei

Oficialul ucrainean a răspuns întrebărilor corespondentului Euronews Sarah Chappell în cadrul lucrărilor Forumului Economic Mondial desfăşurat la Davos, în Elveţia, notează Rador.

“Ucraina este în prezent în război cu terorismul susţinut de Rusia şi trebuie să fim sigur că Rusia va înceta să sprijine acest terorism. Rusia trebuie să returneze Crimeea Ucrainei – şi aceasta este o poziţie internaţională extrem de importantă, susţinută de comunitatea internaţională”, a declarat Dmitro Şîmkiv.

Întrebat ce îi va spune preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în cadrul lucrărilor de la Davos, Dimitro Şîmkiv a răspuns: “Lăsaţi-ne în pace! Lăsaţi-ne să ne definim singuri destinul!”

Între timp, preşedintele Putin a criticat Kievul pentru că nu a răspuns la propunerile Moscovei privind retragerea armamentului greu de pe linia de demarcaţie dintre forţele guvernamentale ucrainene şi luptătorii separatişti pro-ruşi din estul Ucrainei.

“Din păcate, nu numai că nu am primit niciun fel de răspuns clar la sugestiile noastre, dar am văzut chiar acţiuni contrare, adică autorităţile de la Kiev au dat un ordin oficial de lansare a unor operaţiuni militare la scară largă de-a lungul aproape întregii linii de bătaie”, a declarat Vladimir Putin.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *