Actualitate

Oficial: Premierul Vlad Filat s-a întâlnit cu ”liderul” de la Tiraspol, Igor Smirnov

În cadrul acestei conferinţe, a avut loc o întîlnire de lucru a Premierul Vlad FILAT cu liderul de la Tiraspol, Igor SMIRNOV.

În timpul discuţiilor a avut loc un schimb de opinii referitor la perspectivele reluării activităţii oficiale (a dialogului permanent în probleme politice în cadrul procesului de negocieri pentru reglementarea problemei transnistrene) în formatul 5+2.

Părţile au convenit asupra continuării lucrului în vederea deblocării totale a transportului feroviar de mărfuri şi pasageri pe segmentul transnistrean de cale ferată.

În cadrul întîlnirii, a fost menţionată necesitatea depunerii în continuare a eforturilor pentru soluţionarea complexă a problemelor din domeniul comunicaţiilor, inclusiv cele ce ţin de telefonia fixă, mobilă şi de serviciile de poştă.


FOTO: Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului R. Moldova

De asemenea, s-a discutat şi despre interacţiunea în domeniul economic, în special în contextul eliminării barierelor şi limitărilor existente la acest capitol.


FOTO: Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului R. Moldova
 
În cadrul întrevederii, a fost coordonat definitiv şi semnat Regulamentul comun al grupurilor de experţi (de lucru) pentru consolidarea măsurilor de încredere şi dezvoltarea interacţiunii bilaterale. Acest Regulament are drept scop crearea condiţiilor necesare pentru o activitate eficientă a grupurilor menţionate.


FOTO: Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului R. Moldova

Sursa: Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului R. Moldova

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *