CSI / Rusia

Oficialii de la Casa Albă cu urări pentru poporul ucrainean: Au făcut istorie cu Acordul de asociere cu UE

"Felicităm poporul ucrainean care a făcut astăzi istorie", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Maria Harf. Cu acest acord de cooperare și "în timp ce se confruntă cu mari provocări, liderii ucraineni au adus voința poporului lor", a adăugat ea.

Parlamentele european și ucrainean au votat simultan un acord de cooperare politică și economică, a cărui respingere de fostul guvern de la Kiev a provocat cea mai gravă criză de la proclamarea independenței în 1991. "Tocmai acordul de asociere a determinat Rusia să înceapă toate acestea", a notat purtătorul de cuvânt, referindu-se la lunile de conflict civil. "Nu numai că este ratificat de Ucraina, dar de asemenea Rusia este izolată de restul lumii", a adăugat ea.

În paralel, Ucraina a adoptat legi care să garanteze o mai mare autonomie regiunilor proruse din est, organizarea de alegeri la 7 decembrie în districtele separatiste și o amnistie condiționată a rebelilor și soldaților care luptă de cinci luni într-un conflict ce a făcut aproape 2.900 de morți, în timp ce circa 630.000 de persoane au fost strămutate, potrivit noilor cifre ale ONU publicate marți.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *