CSI / Rusia

Oficialii de la Kiev ACUZĂ că Ucraina a fost VÂNDUTĂ în conflictul cu Rusia

"Aceste legi care au fost aprobate oferă Federaţiei Ruse controlul deplin şi nelimitat asupra unei părţi din regiunea Donbas", a precizat liderul partidului Batkivșcina.

Preşedintele Ucrainei este convins că proiectul de lege care asigură Doneţkului şi Luganskului dreptul la autoguvernare va deschide calea pentru restabilirea păcii, liniştii şi bunăstării în aceste regiuni.



"Nu am nicio îndoială ca suntem mai aproape de o situaţie în care oameni din estul Ucrainei nu vor mai muri. Cei care trăiesc în Doneţk şi Lugansk trebuie să aibă oportunitatea de a alege noi autorităţi, cu care noi trebuie să ajungem la o înţelegere", a declarat preşedintele Ucrainei.

De cealaltă parte, liderii separatişti susţin că regiunile din est nu mai au nimic de-a face cu Ucraina, iar Kievul poate adopta ce lege vrea. "Probabil sunt câteva puncte pe care sunt gata să le discutăm. Aşadar, este doar un lucru pe care îl putem lua în considerare. Dar principala propunere de a ne păstra în structura politică a Ucrainei este complet inacceptabilă pentru noi", a subliniat lider separatist din Doneţk, Andrei Purgin.

Potrivit noului document aprobat ieri, 16 septembrie, de Kiev, în regiunea Donbas ar urma să fie instalat un Guvern autonom provizoriu, pe o perioadă de trei ani. 

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *