Actualitate

Omul de afaceri din România, proprietarul trustului PROTV, Adrian Sârbu va fi plasat în arest la domiciliu

Potrivit deciziei ICCJ, Adrian Sârbu va fi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe durata arestului la domiciliu, Adrian Sârbu are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi, cu martorii din dosar şi cu expertul desemnat de Parchet în acest caz.

ICCJ a menţinut, astfel, decizia luată în urmă cu o săptămână de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au admis solicitarea făcută de Adrian Sârbu, de revocare a arestării preventive şi de înlocuire cu o măsură preventivă mai uşoară, dispunând plasarea acestuia în arest la domiciliu.

În motivarea deciziei de plasare în arest la domiciliu, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti arătau că ”această măsură preventivă este suficientă la acest moment procesual pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal”. De asemenea, magistraţii mai spun că ”menţinerea în stare de arest preventiv nu se justifică nici din perspectiva definitivării urmăririi penale şi a situaţiei probatoriului administrat în cauză, în condiţiile în care se aşteaptă finalizarea expertizei financiar-contabile, astfel că nu există riscul afectării bunei desfăşurări a procesului penal”.

În 2 februarie, Adrian Sârbu a fost reţinut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. O zi mai târziu, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, decizia nefiind definitivă. În 11 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti, de arestare preventivă.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *