Cultură

Omul săptămânii. Ela Varnacova, profesoară de dansuri sportive

După absolvirea școlii, s-a mutat cu traiul alături de părinți în Moldova. Aici a obținut studii pedagogice la Universitatea „Ion Creangă”, în urma cărora a devenit învățătoare. În 2011, obține masteratul la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, unde activează acum și unde se pregătește să ia doctoratul.

A deprins arta mișcării fiind ghidată de antrenorii Igor și Galina Ciumac, în cadrul Ansamblului „Ghiocel”. Aici a început să predea și tot aici l-a cunoscut pe soțul său, care i-a devenit partener de dans.

În 1991, Ela Varnacova alături de Artur Varnacov, soțul ei, deschide propriul club de dansuri „Gloria”, care împlinește acum 25 de ani de activitate. De obicei, clubul marchează aniversările cu un eveniment internațional în cadrul Teatrului „Guguță” unde participă oaspeți din România, Bulgaria, Ucraina, dar și dansatori din alte cluburi din R. Moldova.

Elevii Elei Varnacova aduc acasă an de an tot mai multe premii și medalii. Mai mult, o bună parte dintre foștii săi elevii dansează sau chiar predau în Germania, Finlanda, Spania, Danemarca, România, Japonia și Ucraina.

Cu ocazia aniversării sale și a clubului dans pe care-l conduce, echipa TIMPUL îi dorește Elei Varnacova inspirație și motivație pentru a crește cât mai mulți dansatori iscusiți în R. Moldova. La mulți ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *