Ultima oră

OMUL SĂPTĂMÂNII: Principesa Margareta a României

Este a 82-a pe linia succesorală a tronului britanic. În 1997 regele Mihai a numit-o drept succesoare la conducerea Casei Regale de România. 
După absolvirea Universității din Edinburgh, a lucrat într-un număr de universități britanice, specializându-se în sociologie medicală și politici de sănătate publică, ulterior participând într-un program de cercetare coordonat de Organizația Mondială a Sănătății, concentrat pe elaborarea de recomandări politici de sănătate și proiecte de sănătate preventivă. În 1983 s-a alăturat Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU, unde a lucrat la o campanie de promovare în masă a programelor de agricultură, nutriție și eradicare a sărăciei. În toamna lui 1989 și-a abandonat cariera la ONU și s-a mutat la Geneva să lucreze împreună cu tatăl ei, devotându-se în întregime muncii de caritate pentru România. În 1990, împreună cu regele Mihai, principesa Margareta pune baza Fundației Principesa Margareta a României.

Principesa Margareta și principele Radu s-au aflat într-o vizită de patru zile în R. Moldova unde au avut întâlniri cu reprezentanţii lumii politice, sociale, culturale şi religioase basarabene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *