Cultură

Omul săptămânii: Vasile Romanciuc. Poet, jurnalist, om de radio

În perioada 1955-1963 urmează școala de opt ani din satul natal. Din 1963 și până în 1966 absolvă Școala medie nr.2 din or. Edineț.

În anul 1966 este admis la studii la Facultatea de Litere (secția Jurnalism) a Universității din Chișinău. Își începe cariera profesională în anul 1967, unde se angajează la ziarul local din orășelul Glodeni și lucrează un an de zile.

Din 1972 și până în anul 2000 lucrează redactor la „Radio-Moldova”, consilier la Uniunea Scriitorilor din R. Moldova, redactor la editurile „Literatura artistică”, „Gheorghe Asachi”, „Museum”.

În 1976 devine membru al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, iar în 1979 își lansează volumul de versuri „Citirea proverbelor” (Editura „Literatura artistică”, Chișinău).

În 1983 lansează cartea de versuri pentru copii „Dacă ai un prieten” (Editura „Literatura artistică”), iar un an mai târziu lansează volumul de versuri „Din tată-n fiu”, prefațată de poetul Liviu Damian (Editura „Literatura artistică”). Au urmat mai mulți ani glorioși în cariera sa, iar în 1994 devine membru cu drepturi depline al Uniunii Scriitorilor din România.

În anul 2000 primește Premiul Național al R. Moldova în domeniul Literaturii (pentru volumul de versuri „Un timp fără nume”), dar și medalia „Mihai Eminescu”.

Din 2000 până în prezent este șef al redacției „Carte pentru copii”, la Editura „Prut Internațional”.
Redacția TIMPUL îl felicită cu ocazia zilei sale de naștere și îi urează multe succese în continuare! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *