Actualitate

OPINIE: Integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România

Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, scrie IPN.

Ana Guţu, preşedintele Partidului unionist „Dreapta”, susţine că unica soluţie pentru Republica Moldova este unirea cu România. „România a înregistrat succese importante. Este necesar ca unirea să fie înfăptuită cât mai curând. Cu cât îndepărtăm realizarea actului unirii, cu atât va fi mai greu de înfăptuit”, a declarat Ana Guţu.

Vasile Costiuc, preşedintele Partidului „Democraţia acasă”consideră că integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România. „UE are acum problemele ei. În viitorii 10-15 ani nu se prevede nicio extindere a Uniunii Europene. Unica şansă de a ne integra în spaţiul european este unirea cu România”, a opinat Costiuc.

Valeriu Cosarciuc, co-preşedinte al Partidului Popular din Moldova, de asemenea consideră că unirea cu România ar fi o soluţie pentru Republica Moldova, însă situaţia nu este favorabilă pentru aceasta. „Personal, consider că reunificarea este o soluţie pentru Republica Moldova. Dar nu cred că acest act ar putea fi realizat acum. Până atunci trebuie să ne rezolvăm problemele”, a declarat Cosarciuc.  

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *