Astăzi 18 Ianuarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 17 Ianuarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 27 Mai 2016, ora 12:10

OPINIE: Integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România

Marime Font

Unirea Republicii Moldova cu România ar fi cea mai bună soluţie pentru criza cu care se confruntă Republica Moldova. 

Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, scrie IPN.

Ana Guţu, preşedintele Partidului unionist „Dreapta”, susţine că unica soluţie pentru Republica Moldova este unirea cu România. „România a înregistrat succese importante. Este necesar ca unirea să fie înfăptuită cât mai curând. Cu cât îndepărtăm realizarea actului unirii, cu atât va fi mai greu de înfăptuit”, a declarat Ana Guţu.Vasile Costiuc, preşedintele Partidului „Democraţia acasă”consideră că integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România. „UE are acum problemele ei. În viitorii 10-15 ani nu se prevede nicio extindere a Uniunii Europene. Unica şansă de a ne integra în spaţiul european este unirea cu România”, a opinat Costiuc.

Valeriu Cosarciuc, co-preşedinte al Partidului Popular din Moldova, de asemenea consideră că unirea cu România ar fi o soluţie pentru Republica Moldova, însă situaţia nu este favorabilă pentru aceasta. „Personal, consider că reunificarea este o soluţie pentru Republica Moldova. Dar nu cred că acest act ar putea fi realizat acum. Până atunci trebuie să ne rezolvăm problemele”, a declarat Cosarciuc.  

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul