Actualitate

Opinie: Ucraina va face pace cu Donbasul

„Dar există un aspect foarte important ce merită menționat. Pentru ca împăcarea să aibă loc, locuitorii din est (Donbas) trebuie să dea dovadă de o reală subiectivitate socio-politică. Altfel spus, trebuie să apară oameni vii, lideri adevărați ale teritoriilor ocupate, care ar repezenta clar interesele oamenilor. Astfel de oameni îi putem numi o elită politică.

Din punct de vedere tehnic, este imposibilă o reconciliere cu oameni abstracți din FSB cu cagule și aututomat în mână, care încă mai ieri a fost trimis din Moscova în estul Ucrainei ”pentru a munci”.

Ce face Rusia? Momentan, în Donbas sunt create toate condițiile pentru ca nici o împăcare să nu aibă loc. Cu cine să te împaci? Anume cu acest scop Moscova schimbă conducerea așa ziselor republici populare din Donețk și Lugansk în fiecare trimestru. Astfel, Kremlinul își extinde controlul.

Această abordare – o politică deliberată de a schimba în mod frecvent oamenii, care au căpătat un gram de autoritate în ochii ucrainenilor.
Tactica este următoarea: imediat ce apare careva cu care Kievu ar putea să poate negocieri pașnice – acest om va fi nimicit…
Pacea va fi, iar împăcarea la fel, de îndată ce Kremlinul va înceta să ucidă oamenii vii și se va ocupa de problemele poporului”.

Sursa: inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *