Politică

OSCE îşi declară sprijinul pentru implementarea DCFTA în regiunea transnistreană

Despre aceasta a discutat viceprim-ministrul, ministrul economiei, Octavian Calmâc, cu reprezentantul special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, Octavian Calmâc a accentuat că autorităţile Republicii Moldova sunt cointeresate în implementarea prevederilor DCFTA pe întreg teritoriul ţării, inclusiv şi regiunea transnistreană. „În realizarea acestor deziderate conlucrăm activ atât cu partenerii din UE, cât şi cu experţii din regiunile respective, deoarece înţelegem foarte bine că reuşita succesului depinde, în mare măsură, de cooperarea tuturor actorilor implicaţi în acest proces”, a subliniat ministrul.

Cord Meier-Klodt a declarat că OSCE va susţine toate eforturile autorităţilor de la Chişinău în implementarea prevederilor DCFTA. „Pe durata preşedinţiei Germaniei în OSCE intenţionăm să organizăm câteva forumuri economice sau de alt gen, cu participarea experţilor atât din Republica Moldova, cât şi din UE, în cadrul cărora să elaborăm un set de proiecte concrete pentru raioanele respective. Unul din ele deja este planificat pentru luna mai curent”, a spus oficialul OSCE.

Reprezentantul special al OSCE a mai menţionat că pe durata mandatului de Preşedinţie la OSCE, în special, Germania va oferi Republicii Moldova tot sprijinul în procesul de reglementare a conflictului transnistrean în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *