Actualitate

”Pachetul agricol” propus de Candu a fost votat de parlament

Unul dintre acestea prevede scutirea de la achitarea taxei pe valoare adăugată a întreprinderilor agricole care vor reinvesti cel puțin 75% din venitul obținut în dezvoltarea afacerii.

Un alt proiect prevede posibilitatea agricultorilor să importe carburanți, ceea ce le va permite să reducă cheltuielile de producție, astfel că și produsele agricole se vor ieftini și vor deveni astfel mai cimpetitive pe piațele externe.

De asemenea, potrivit unui alt document, agricultorii vor avea acces la credite ieftine, la rate stabilite de Banca Națională.

Deputații au satisfăcut și o altă solicitare a agricultorilor ca să poată monitoriza alocarea fondurilor agricole, inclusiv pentru proiectele naționale în agricultură.

Proiectele respective au fost elaborate în urma mai multor ședințe de lucru la care au participat reprezentanți ai agricultorilor și factori de decizie – deputați și funcționari, care au fost prezidate de șeful legislativului Andrian Candu. Președintele parlamentului și-a asumat să asigure votarea unui pachet de legi în domeniul agriculturii în urma unei întrevederi cu reprezentanții acestora care amenințau cu proteste masive și bolcarea drumurilor. În urma acelei întrevederi agricultorii au renunțat la proteste.

”Noi ne-am angajat politic ca în mod solidar toate fracţiunile parlamentare să venim cu soluţii, să găsim limbaj comun, indiferent de culoare politică şi în mod solidar să susţinem un pachet, denumit pachet agricol pentru ajutorul agricultorilor”, a declarat în parlament șeful legislativului Andrian Candu.

Sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *