Actualitate

Pagină web pentru familiile copiilor cu autism

Managerul proiectului „Implicare pentru autism”, Ala Pânzari, a spus că unul dintre obiective este facilitarea accesului la informație pentru toţi actorii care au tangențe cu tulburarea din spectrul autismului. Pagina web urmează să fie lansă în luna august.

„Pe această platformă pedagogii, psihologii, medicii, părinţii, factorii de decizie, terapeuţii, toţi cei implicaţi în soluţionarea problemei autismului, vor putea să facă schimb de informații, de experiență, de consultanţă. Graţie acestei platforme va fi asigurată o bună colaborare între părinţii copiilor cu autism şi specialiștii de rigoare”, a spus Ala Pânzari.

În septembrie urmează să fie organizat un concert de caritate, iar o parte din banii adunaţi vor fi oferiţi pentru dotarea unei camere pentru terapiile copiilor cu autism la centrul de zi din Ungheni „Casa pentru toţi”.

Potrivit Recensământului populației din 2014, în Republica Moldova erau înregistrate peste 350 de persoane cu autism. Specialiştii spun că aceste date nu sunt relevante, în condiţiile în care foarte mulţi părinţii refuză să recunoască faptul că copiii suferă de o tulburare din spectrul autismului şi nu merg cu el la specialist.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *