Actualitate

Parlamentul ar putea crea un fond special pentru locuitorii raionului Cahul

Declaraţia în acest sens a fost făcută de preşedintele parlamentului, Andrian Candu, care va propune legislativului examinarea creării acestui fond, care să fie completat periodic.
Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, declaraţia a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru în raionul Cahul. Preşedintele legislativului a discutat cu autorităţile locale, solicitând informaţii complete la acest subiect, pentru a fi evaluate pagubele, după ce mai mulţi cetăţeni au anunţat că le-au fost fisuraţi pereţii caselor. O soluţie propusă de autorităţile locale este construcţia unei şosele de ocolire a oraşului Cahul, proiect care este în curs de desfăşurare şi pentru care în bugetul de stat pentru anul 2016 este prevăzută suma de şase milioane de lei.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că raionul Cahul urmează să beneficieze de un şir de proiecte de dezvoltare regională, inclusiv prin accesarea fondurilor europene, fapt ce va contribui la modernizarea regiunii de sud a ţării. Totodată, Andrian Candu a declarat că semnarea acordului cu FMI ar însemna şi accesarea fondurilor europene, în special pentru proiecte de infrastructură, fiind vorba de circa 300 de milioane de euro pentru următorii doi ani, de care ar putea beneficia şi locuitorii raionului Cahul.

Alte subiecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat problemele agricultorilor, situaţia localităţilor din lunca Prutului afectate periodic de inundaţii, dificultăţile cu care se confruntă şcolile mici, implementarea proiectelor de modernizare a infrastructurii.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *