Actualitate

Partidul Acţiune şi Solidaritate a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei

Potrivit Serviciului de presă al ministerului, reprezentanții grupului de inițiativă au depus setul de acte necesare pe 19 mai 2016. Ministerul Justiției a precizat că, deși expertiza documentelor corespunde normelor legale, „au fost formulate recomandări pentru evitarea unor eventuale disensiuni pe viitor, la aprobarea și înregistrarea modificărilor, completarea statutului partidului politic”.

Pe 15 mai curent, Partidul Acțiune și Solidaritate a desfășurat Congresul de constituire a formațiunii. În cadrul evenimentului a fost aprobat programul, simbolul și conducerea partidului.

Tot atunci, la funcția de vicepreședinți ai PAS au fost aleși Liliana Nicolăescu și Sergiu Musteață, iar secretar general al formațiunii a fost numit Igor Grosu. Mandatul noii conduceri este de 10 luni.

La 23 decembrie 2015, Maia Sandu a anunțat despre lansarea Mișcării „În PAS cu Maia Sandu”, care a stat la baza constituirii partidului politic. În prezent, Partidul Acțiune și Solidaritate are 7500 de membri și 20 de organizații teritoriale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *