Actualitate

Paşapoartele de culoare bordo vor fi eliberate cu două luni mai devreme

Şefa Serviciului de presă al Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Stela Nistor, a declarat că cererea pentru eliberarea paşapoartelor biometrice a crescut cu 34%. În contextul în care autorităţile au finalizat deja toate procedurile tehnice pentru eliberarea paşapoartelor biometrice de culoare bordo, s-a decis ca acestea să fie puse în uz mai devreme decât se anunţa. Paşapoartele de culoare albastră, inclusiv biometrice, vor rămânea valabile până la expirarea termenului.

Menționăm că, paşapoartele bordo vor avea un cip cu sistem de operare avansat şi un nivel de securitate sporit, care va reduce considerabil posibilitatea de falsificare a actului.

Modificarea tarifelor la perfectarea paşapoartelor biometrice se va produce numai dacă vor exista factori obiectivi, precum modificarea preţurilor la materialele folosite sau a cheltuielilor pentru remunerarea muncii salariaţilor.

Perfectarea unui paşaport biometric în 30 de zile costă actualmente 700 de lei. Cel mai repede paşaportul poate fi obţinut în 3 ore şi costă 2280 de lei.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *