Actualitate

Patru membri ai forţelor ONU de menţinere a păcii au fost ucişi în urma unor atacuri în Mali

Desfăşurată în anul 2013, misiunea ONU în Mali, cunoscută drept MINUSMA, este în mod constant vizată de atacuri comise de militanţii islamişti care operează în centrul şi nordul ţării, se confruntă cu dificultăţi logistice, iar unii membri ai misiunii au fost acuzaţi de comiterea de abuzuri la adresa populaţiei locale.

"Condamn în termenii cei mai duri atacurile care din nou au vizat forţele MINUSMA, cât şi armata din Mali", a declarat Mahamat Saleh Annadif, şeful misiunii ONU, informează agenţia de ştiri Reuters.

În primul incident de vineri, trei membri ai forţelor ONU şi un militar malian au fost ucişi în urma unui atac în cursul unei operaţiuni în regiunea Menaka, în apropierea frontierei cu Nigerul.

Alţi membri ai forţelor ONU şi un civil au fost răniţi în cursul acestui incident.

Câteva ore mai târziu, un convoi ONU a fost atacat în regiunea Mopti din centrul ţării. Un membru al forţelor de menţinere a păcii a fost ucis, iar alţi trei au fost grav răniţi, se afirmă într-un comunicat al MINUSMA.

Oficialii ONU nu au specificat naţionalitatea militarilor ucişi ori răniţi în incidentele de vineri.

Franţa şi SUA au trimis trupe în regiunea de vest a Africii pentru a ajuta forţele locale în operaţiunile de combatere a grupărilor militante care activează în această zonă.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *