Actualitate

Patru sate din raionul Ceadîr-Lunga au fost conectate la apă pe bani europeni

Aceasta a devenit posibil graţie implementării „Programului de dezvoltare a companiilor de apă”, realizat în baza Acordului de împrumut încheiat între R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Contractului de finanțare dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Investiții (BEI) și Acordului de finanțare cu Fondul de Investiții pentru Vecinătate (FIV).

Potrivit ministrului Mediului, Valentina Ţapiş, în ultimii cinci ani BERD, BEI și FIV au sprijinit continuu ministerul de resort în procesul de reformare și
reconstruire a sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație. “Ministerul Mediului a optat pentru susținerea regiunilor, iar proiectul finalizat la Ceadîr-Lunga este un exemplu de promovare a reformei în sectorul aprovizionării cu apă şi canalizare din sudul ţării. Aici au fost create modele de operatori independenţi care vor presta servicii la standarde acceptabile, fiind ameliorată situaţia ecologică a localităţilor beneficiare”, a menţionat Ţapiş.

“Programul de dezvoltare a companiilor de apă” cuprinde şase raioane: Ceadîr-Lunga, Leova, Orhei, Hîncești, Florești, Soroca și încă 30 de sate aferente acestor centre raionale. Ceadîr-Lunga a beneficiat de o investiție de 7,5 milioane de euro, bugetul total al proiectului fiind de 30 de milioane de euro.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *