Actualitate

Pavel Filip: „Remanierile care s-au făcut în Guvern sunt foarte importante”

Premierul susține că în pofida faptului că anul curent este unul electoral, cabinetul de miniștri își dorește să se miște cu viteză dublă spre implementarea reformelor. Potrivit lui, remanierile care s-au făcut în Guvern sunt foarte importante în primul rând pentru a ține executivul mai departe de campania electorală de anul curent. Pavel Filip spune că are asigurări din partea majorității parlamentare că în 2018 Guvernul va fi ținut departe de disputele politice.

Șeful cabinetului de miniștri spune că anul 2017 a adus creștere economică, lucru care a favorizat sporirea investițiilor publice și investițiilor sociale. De asemenea, s-a înregistrat un progres pe exterior. „Am restabilit relații absolut bune cu partenerii noștri de dezvoltare, vorbesc aici în primul rând de Uniunea Europeană, dar și cu partenerii noștri financiari externi – Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. Chiar îmi pare bine că în decembrie 2017 am reușit în primul rând să semnăm Acordul pentru asistența macrofinanciară, pe de o parte, iar, pe de altă parte, tot în această perioadă, am avut o evaluare pozitivă din partea Fondului Monetar Internațional”, a afirmat șeful executivului.

De asemenea, Pavel Filip a menționat faptul că Delegația Uniunii Europene a anunțat debursarea banilor pentru cinci programe evaluate pentru care vor fi oferite peste 36 de milioane de euro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *