Actualitate

Pavel Filip: Suntem hotărâţi să schimbăm atitudinea funcţionarilor faţă de cetăţeni

„Încă de la învestirea Guvernului am fost obligaţi să funcţionăm în regim de criză, acţionând concomitent pe câteva direcţii: ordine în sistem, venituri mai mari la buget, dialog cu partenerii de dezvoltare, micşorarea preţurilor unde era posibil şi asigurarea dreptăţii sociale. Vestea bună este că după 100 de zile de guvernare, am evitat colapsul economic al Moldovei”, a afirmat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul s-a referit, totodată, şi la acţiunile executivului privind cooperarea cu partenerii externi pentru restabilirea încrederii şi deblocarea finanţării proiectelor de dezvoltare şi infrastructură. În acest context, premierul a menţionat că este important ca pe plan internaţional Moldova să fie tratată ca un partener serios şi de încredere. „Un program de ţară cu Fondul Monetar Internaţional ne va ajuta foarte mult, deoarece FMI semnează acorduri doar cu statele cu reguli clare de joc şi o abordare bine definită în stabilizarea situaţiei macroeconomice”, a spus oficialul.

De asemenea, discuţiile s-au axat pe cele mai stringente probleme cu care se confruntă localităţile din raionul Edineţ, precum şi pe perspectivele de dezvoltare a regiunii. Şeful executivului a dat asigurări că autorităţile locale vor fi susţinute în proiectele pe care le iniţiază, Guvernul fiindu-le un partener la nivel central în acest efort.

„În paralel cu stabilizarea economică am început curăţenia în sistem. Rând pe rând eliminăm schemele care afectează, atât agenţii economici, cât şi consumatorii. Fie că e vorba despre Vamă, Fisc, Poliţia de Frontieră, Sănătate, CNAS, sau alte instituţii. Suntem hotărâţi să facem ordine şi disciplină, să eliminăm posibilităţile de abuz sau corupţie şi să schimbăm atitudinea funcţionarilor faţă de cetăţeni şi antreprenori”, a subliniat Pavel Filip.

La final, participanţii la întrevedere au adresat întrebări primului-ministru, printre care unele s-au referit la gestionarea bugetelor publice locale, achiziţiile publice şi măsurile de susţinere a antreprenorilor din regiune. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *