Astăzi 15 Decembrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:46
Abonamente

Actualitate 6 Decembrie 2017, ora 10:43

PDM va propune introducerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului ce prevede modificarea Codului audiovizualului

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va propune introducerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului din această săptămână, a proiectului de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securității informaționale a statului, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, inițiativa este semnată de deputații PDM și PPEM. Aceasta are ca scop securizarea spațiului informațional, prin limitarea difuzării și retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Conform autorilor proiectului, acesta are drept obiectiv lupta cu propaganda și manipularea din exteriorul țării, care poate aduce grave prejudicii securității informaționale a statului și cetățenilor săi.Documentul se referă la limitări ce țin de emisiunile informativ-analitice și nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara țării care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a anunțat în luna iunie curent că formațiunea a înregistrat în Parlament un proiect de lege ce prevede ca programele informative, analitice și cele cu caracter militar retransmise din Federația Rusă să fie interzise spre difuzare de către posturile de televiziune din Republica Moldova. Președintele democraților a remarcat atunci că „documentul nu prevede închiderea unor posturi TV din țară, ci eliminarea programelor informative prin care se desfăşoară propaganda, întrucât R. Moldova este vulnerabilă la campanii mediatice de manipulare din exterior”.

Tot atunci, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că proiectul va permite transmiterea programelor informative elaborate de către statele UE sau SUA. Acesta a mai precizat că „televiziunile care nu se vor conforma noilor rigori vor fi amendate dur, sau chiar li se va retrage licența”.  

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

Facebook-ul se transformă într-o casă de nebuni: opriți-vă!

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md