Astăzi 17 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 13:59
Abonamente

Actualitate 21 Septembrie 2017, ora 12:35

Pe numele șefului Direcției Sănătate din cadrul Primăriei mun. Chișinău ar putea fi deschis un dosar penal

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) acuză şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, de implicarea unor scheme de corupție și demararea unei anchete de serviciu.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul socialist Dinari Cojocaru a declarat că, Curtea de Conturi a depistat multiple abateri și încălcări, stabilite ca urmare a efectuării auditului în cadrul Direcției Sănătății, condusă de Mihai Moldovanu.

Totodată, socialiștii susțin că dețin informații, precum că Mihai Moldovanu este implicat în mai multe scheme.„Cerem să se inițieze anchetă de serviciu în privința șefului Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. Totodată, să se instituie o comisie de disciplină și anchetă de serviciu pentru investigarea acțiunilor sau inacțiunilor șefului Direcției Sănătate. Cerem de la Procuratură intentarea dosarului penal, investigarea abuzurilor de serviciu ale lui Moldovanu, prin emiterea ordinelor ilegale de demitere din funcție a conducătorului instituție medicale, anulate de instanțe de judecată, care au adus enorme prejudicii financiare bugetului municipal. Rugăm ca, ulterior, CMC să fie informat despre datele anchetei”, a precizat consilierul.

În context, socialistul s-a adresat către cetățeni: „Avem șansa ca pe data de 19 noiembrie să facem o alegere, de a-l demite pe Primarul general, care împreună cu gașca sa, duce la distrugerea orașului, în cazul dat – a sistemului medical”. 

provincial.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (IV). Românii/ moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Scriam săptămâna trecută că voi reveni pentru o relatare asupra experiențelor trăite în acest an cu Expedițiile Memoriei în Siberia, acolo unde am mers pentru un studiu asupra istoriei comunităților de români/moldoveni din regiunea Irkutsk și ținutul Krasnoiarsk.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Muzica, sportul şi schimbul de informaţii - politici de coeziune socială pe ambele maluri ale Prutului

În România, despre „frații de peste Prut” am auzit vorbindu-se încă din clasa primară, iar mesajul „Basarabia e România” răzbate acum scris pe zidurile din orașe, drumuri naționale, în apropierea monumentelor istorice sau turistice, în timp ce...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md