Actualitate

Percheziţii la domiciliile a patru participanţi la protestul din 24 aprilie

Trei percheziţii au fost efectuate la Chişinău, iar una la Orhei. Suspecţii au vârsta cuprinsă între 24 şi 50 de ani. Doi dintre ei au antecedente penale pentru jafuri şi maltratări. „În cadrul percheziţiilor sunt vizate persoanele care au acţionat ilegal şi activi, agresiv şi violent în cadrul protestelor din 24 aprilie”, a afirmat Tamara Procopii.

Oamenii legii urmează să stabilească dacă bănuiţii vor fi cercetaţi în stare liberate sau vor fi reţinuţi. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă până la opt ani de închisoare.

Pe 24 aprilie Platforma DA a organizat în Piaţa Marii Adunării Naţionale un protest antiguvernamental. Manifestanţii au înconjurat clădirea Guvernului, iar apoi au protestat pe strada Bulgară, unde se presupune că locuieşte prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Ulterior, protestatarii s-au deplasat în faţa clădirii Global Business Center care se presupune că aparţine democratului. În cadrul protestului au avut loc altercaţiile dintre protestatari şi poliţişti. Primii au aruncat cu ouă şi pietre, iar oamenii legii ar fi folosit gaze lacrimogene. Ca urmare a protestelor a fost reţinut un tânăr, suspectat de participare activă la dezordini în masă şi rănirea unui poliţist. Pe numele său a fost emis un mandat de arest pentru 20 de zile. Totodată, IGP anunţa că după acţiunile de protest au avut de suferit peste 40 de poliţişti.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *