Economie

Percheziţii la rafinăria companiei ruseşti Lukoil din România pentru o presupusă evaziune fiscală şi spălare de bani de 230 milioane de euro

Lukoil România este controlată de gigantul petrolier rus Lukoil.

Ora 15.06: La un calcul simplu, prejudiciul de 230 de milioane de euro, dacă se confirmă, reprezintă peste jumătate din bugetul alocat Cercetării în România anul trecut

Ora 14:34 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a confirmat informaţiile la solicitarea HotNews.ro

Ora 13:30 Procurorii PCA îl audiază în acest moment pe Andrey Bogdanov, directorul general al rafinăriei Petrotel Lukoil într-un birou din sediul administrative al agentului economic, au declarat, pentru cotidianul local observatorulph.ro, surse de pe platforma industrială.

Andrey Bogdanov a fost numit în funcţia de director general al rafinăriei, începând cu dată de 27 iunie 2011. Anterior, între anii 1994 – 2008 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul rafinăriei LUKOIL-Nijegorodnefteorgsintez S.R.L. Din 2008 până în 2011 a deţinut funcţia de director general adjunct-producţie al LUKOIL-Nijegorodnefteorgsintez S.R.L.

Potrivit informaţiilor oficiale furnizate de Parchetul Curţii de Apel, "o echipa complexă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, se află în desfăşurarea unui număr de 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate în municipiul Ploieşti, stradă Mihai Bravu nr. 235, judeţul Prahova.
Prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a suspecţilor au fost realizate cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii."

Dosarul este instrumentat de procurorul Mircea Negulescu din cadrul PCA şi de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Prahova.

Rafinăria Petrotel este parte a grupului rus Lukoil. Rafinăria a fost preluată de compania Lukoil în 1998. Această mai deţine în România Lukoil care are o reţea de aproximativ 300 de benzinării, acoperind circa 20% din piaţă carburanţilor din România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *